Składniki (2-3 porcje):
- gnocchi - 400 g
- pomidory suszone - 160 g
- czosnek - 2 ząbki
- cebula - 2 szt.
- pomidorki cherry - 500 g
- rukola
- sól
- pieprz cayenne
- oregano
- bazylia
- masło klarowane
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę zeszklij na małym ogniu.
Dodaj czosnek i pomidorki cherry. Duś przez chwilę.
Pokrój na mniejsze kawałki suszone pomidory. Dodaj do cebuli, czosnku i pomidorków cherry. Kiedy sos zacznie gęstnieć przypraw solą, pieprzem, oregano, bazylią.
Gnocchi ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na talerz nałóż trochę rukoli, następnie porcję makaronu i polej sosem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz