czwartek, 23 maja 2019

Domowa czekolada

Dziś będzie coś na słodko. A mianowicie czekolada domowej roboty :-)




Składniki:

- masło 100 g (lub 100 ml oleju kokosowego)
- kakao prawdziwe - 60 g
- miód 3-4 łyżki
- opcjonalnie: owoce / bakalie / orzechy

Przygotowanie:

Płaską foremkę (np. do tarty) wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż na blaszce owoce, bakalie lub orzechy.

Przełóż do rondelka masło, kakao, miód. Rozpuść składniki na małym ogniu i podgrzewaj przez około 5 minut.

Płynną masę czekoladową rozlej na przygotowaną wcześniej blaszkę i całość włóż do lodówki na około 2 godziny.

Gotową czekoladę wyjmij z blaszki i połam na kawałki.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz