środa, 19 marca 2014

Kasza gryczana z sosem z boczniaków

Dziś coś lekkiego prostego i smacznego. A mianowicie kasza gryczana z sosem z boczniaków. :-)


Składniki (4 porcje):

- kasza gryczana 400 gram
- boczniaki 500 gram (lub inne grzyby)
- cytryna
- masło
- śmietana kremowa 30%
- pieprz czarny
- sól
- lubczyk

Przygotowanie:

Cebulę obieramy, myjemy, siekamy w drobną kostkę. Smażymy na oleju na złocisty kolor.

Boczniaki myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do cebuli. Dodajemy sok z cytryny, śmietanę. Doprawiamy solą, pieprzem, lubczykiem.

W między czasie gotujemy kaszę w wrzącej, osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy masło.


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz